Meer resultaten voor kunst wikipedia

kunst wikipedia
Moderne kunst Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Juan Gris Portret van Picasso 1912. Juan Gris Zonwereing 1914 kubisme. Amedeo Modigliani Portret van Moise Kiesling 1915. Kazimir Malevitsj Suprametisme 1915. Fernand Léger Grand parade 1958. Marsden Hartley Portrait of a German Officer 1914-1915. Robert Delaunay Hommage à Blériot 1914. Moderne kunst is de term die algemeen gebruikt wordt voor de avant-gardistische artistieke uitingen vanaf het begin van de 20e eeuw tot ongeveer de jaren 60. Belangrijke stromingen in de Moderne Tijd waren kubisme futurisme dadaïsme en surrealisme. Modernisme uitte zich zowel in de schilderkunst als in de beeldhouwkunst.
Autolening
Medium kunst Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. In de kunst is een medium meervoud media een term om het materiaal en de grondstoffen aan te duiden aangewend door een kunstenaar om een kunstwerk te vervaardigen. Het geeft dus niet weer in welke stijl op welke manier of met welke gereedschappen een werk is gemaakt. Vaak is een kunstwerk het resultaat van het gebruik van één enkel medium op een ondergrond of drager maar soms kunnen verschillende media ook vermengd worden met elkaar zoals bij collage mixed media installatiekunst of assemblagekunst. De aanduiding van het voor het maken van een kunstwerk gebruikte materiaal eventueel in combinatie met de drager wordt ook wel de techniek genoemd.
lynxtrad.com
Hedendaagse kunst Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. MARTa Herford museum voor hedendaagse kunst. Hedendaagse kunst is alle beeldende kunst die nu gemaakt wordt. Hedendaagse kunst wordt tentoongesteld in musea en op kunstevenementen zoals de Documenta in Kassel en de Biënnale van Venetië. Ook galeries en kunstenaarsinitiatieven houden zich bezig met de presentatie ervan. In de kunstbeschouwing wordt de recente kunst vanaf de jaren 1960 of 1970 meestal hedendaagse kunst of actuele kunst genoemd. Eerdere uitingen van kunst van de 20e eeuw krijgen in de kunstgeschiedenis meestal de naam moderne kunst maar de scheidingslijn is niet absoluut en vele kunstenaars vallen in beide categorieën.
sleepworld.be
Fundamentele kunst Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Tony Smith Playground3/3 1962 Beverly Hills. Fundamentele kunst is een kunststroming van de hedendaagse kunst en de schilderkunst van de 20e eeuw. Kunstenaars van de fundamentele kunst onderzoeken basisprincipes als vorm kleur formaat en schildertechniek. 4 Kunstschilders fundamentele kunst. 5 Beeldhouwers fundamentele kunst. Het zoeken naar de essentie van de vorm en het zoeken naar de betekenis van het schilderen of het tekenen zelf is het beginsel van de fundamentele kunst die als kunststijl zeer verwant was aan de minimal art. In 1965 werd de aandacht gevestigd op deze kunststijl in New York waar Frank Stella zich ontpopte tot de belangrijkste beoefenaar ervan.
inkt bestellen
Decoratieve kunst Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Decoratieve kunst is een traditionele benaming voor een aantal soorten kunst en handwerken waarbij decoratieve en functionele werken worden gemaakt van een groot scala aan materialen waaronder keramiek hout glas metaal textiel en vele andere. Onder decoratieve kunst vallen keramiek glaskunst meubilair en ander huisraad en binnenhuisarchitectuur maar architectuur meestal niet. De decoratieve kunsten worden vaak geplaatst tegenover de schone kunsten waaronder schilderkunst tekenkunst fotografie en grootschalige beeldhouwkunst die meestal geen functie van zichzelf hebben anders dan dat ze kunnen worden bekeken. Sommigen maken een onderscheid tussen decoratieve en schone kunsten op basis van functionaliteit beoogd doel importantie status als een unieke creatie of werk van een enkele artiest. Decoratieve kunst kan zowel onverplaatsbaar bijvoorbeeld behang als verplaatsbaar bijvoorbeeld lampen zijn.
Bio-kunst Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. De bio-kunst is een onderdeel van een recente ontwikkeling in de hedendaagse kunst waarbij kunstenaars werken met organismen of processen van biotechnologie zoals genetische modificatie. De Engelse benaming BioArt is in 1997 gemunt door Eduardo Kac om zijn kunstwerk Time Capsule te beschrijven. Marion Laval-Jeantet Benoît Mangin. Symbiotica Oron Catts Ionat Zurr Guy Ben Ary.
Fantastische kunst Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. De zonde 1893 Franz von Stuck. La mort du fossoyeur Carlos Schwabe. Fantastische kunst is geen kunststroming maar een benaming die men geeft aan fantasievolle kunstwerken. Men kan daarom beter spreken van het fantastische in de kunst. Er zijn zowel kunststromingen als kunstobjecten dit laatste apart gezien van de kunststromingen waar zij tot behoren die refereren aan de Fantastische kunst. De kunststromingen die het meest overeenkomen met de eigenschappen van de Fantastische kunst zijn het Maniërisme het Symbolisme het Surrealisme en het Dadaïsme. Fantastische kunst heeft altijd bestaan. 2 Geschiedenis van het fantastische in de kunst. 2.1 Voor de middeleeuwen.
CategorieKunst Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Zie de categorie Art van Wikimedia Commons voor mediabestanden. Wikiquote heeft een of meer citaten gerelateerd aan CategorieKunst. Wikibooks heeft meer over dit onderwerp CategorieKunst en vrije tijd. Deze categorie bevat de volgende 30 ondercategorieën van een totaal van 30. Kunstlijsten 6 C 4 P. Artistieke techniek 12 C 46 P. Werk naar auteur 14 C 1 P. Esthetiek 6 C 30 P. Galeriehouder 1 C 2 P. Improvisatie 1 C 4 P. Kunst naar locatie 5 C. Kunstenaar 20 C 7 P. Kunstevenement 4 C 36 P. Kunstgeschiedenis 10 C 40 P. Kunstkritiek 1 C 5 P.

Contacteer ons