Zoeken naar modernekunst

modernekunst
Hedendaagse en moderne kunst Archief Bibliotheek Museum Apeldoorn.
De collectie hedendaagse kunst van CODA is gebaseerd op de verzameling die door het voormalige Van Reekum Museum vanaf 1978 werd opgebouwd. Hierin waren verschillende verzamelgebieden te onderscheiden: een collectie schilderijen, sculpturen en grafiek van Nederlandse en internationale kunstenaars; een collectie ex libris en kunstenaarsboeken en een sieradencollectie.
hypothecaire lening
Moderne kunst Leiestreek.
Het wordt vooral opengesteld voor tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst uit binnen en buitenland. Dat kunst niet altijd hoogdravend hoeft te zijn, bewijst Be-Part, het platform voor actuele kunst in Waregem. Be-Part herbergt geen permanente collectie maar stelt elke twee à drie maanden het werk tentoon van hedendaagse artiesten.
mavieenmains.com
In Oslo opent nieuw prestigieus museum voor moderne kunst Citytrips Reizen KnackWeekend.be.
In Oslo opent nieuw prestigieus museum voor moderne kunst. 27/09/12 om 1543: Bijgewerkt om 1543.: Bron: Knack Weekend. In Oslo is op 29 september het nieuwe Astrup Fearnley museum voor moderne kunst, ontworpen door architect Renzo Piano, geopend. 3 Keer gedeeld.
degros.nl
Collectie Boijmans Online Moderne kunst.
De collectie Moderne kunst bestaat uit werk van kunstenaars die geboren zijn na 1850. Hier vind je werken van beroemde kunstenaars als Claude Monet en Vasili Kandinsky, Andy Warhol en Joseph Beuys en hedendaagse kunst van bijvoorbeeld Gerard Richter of Pipilotti Rist.
Tracker
Tieners leggen bril in museum en stellen zo moderne kunst in vraag Kunst KnackFocus.be.
Veel Twitteraars stelden zich de vraag wat kunst nu net kunst maakt. De tiener maakt echter duidelijk aan BuzzFeed dat hij wel degelijk onder de indruk is van bepaalde kunstwerken en niet wil spotten met kunst in het algemeen. Soms kan kunst echt een mop zijn, maar anderzijds is kunst ook een manier om onze creativiteit uit te drukken.
KMSKB Museum voor Moderne Kunst www.tento.be.
Van Jacques-Louis David en zijn wereldberoemde Moord op Marat over de mossels van Broodthaers tot hedendaags werk van Wim Delvoye en Panamarenko. Het zijn maar drie ijkpunten van de collectie moderne kunst in Belgiës schatkamer die Koninklijk Museum voor Schone Kunsten heet. Die moderne kunst begint eind 18de eeuw met het neoclassicisme.
Hedendaagse kunst Wikipedia.
In de kunstbeschouwing wordt de recente kunst vanaf de jaren 1960 of 1970 meestal hedendaagse kunst of actuele kunst genoemd. Eerdere uitingen van kunst van de 20e eeuw krijgen in de kunstgeschiedenis meestal de naam moderne" kunst, maar de scheidingslijn is niet absoluut en vele kunstenaars vallen in beide categorieën.
Het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst te Ieper www.tento.be.
Samen met het Museum voor Schone Kunsten van de stad Oostende werd door het PMMK tegen einde 2008, de oprichting van een nieuw museum voorzien, dat beide collecties samenbracht en zich richt op de Belgische kunst van 1830 tot nu.

Contacteer ons